Látványos videó készült a debreceni nagyerdei Ködszínházról

2014. augusztus 14.

Befejeződött a parkerdő felújítása a debreceni Nagyerdőben, a teljes beruházás 2,6 milliárd forintba került.

Az Európai Unió és a kormány 2,1 milliárd forintos támogatását az önkormányzat 500 millió forinttal kiegészítette, így olyan parkosítási munkákat is megoldottak, amelyek eredetileg nem szerepeltek a projektben.

A munkálatok során teljesen felújították a Nagyerdei Szabadtéri Színpadot, megújult és kibővült a Békás-tó és környéke, játszóteret, kondiparkot és aktív tanösvényi zónát is kialakítottak a Nagyerdőben. 

A felújított Békás-tó Debrecenben 2014. augusztus 6-án.

A munkálatok során a korábbi 5000 négyzetméteres vízfelület 7850 négyzetméterre bővült. A tó mélysége 1,35 és 2,2 méter között van. A július 18-án kezdődött a felújított Békás-tó és környékének egy hónapig tartó műszaki átadása.

A tó középső része felett stég biztosítja a gyalogos közlekedést, a vízben két szigetet is kialakítottak. A feltöltött és felújított Békás-tóba visszatelepítik azokat a békákat is, amelyek a felújítás idejére a Debreceni Egyetem botanikus kertjének tavában leltek átmeneti otthonra.

Az új Nagyerdei Stadion melletti Csónakázó tó helyén mélygarázst építettek, fölötte kétezer négyzetméteres vízfelületet, és az országban egyedülálló, úgynevezett ködszínházat alakítottak ki.

Utóbbiban váltakozik egy 35 méteres vízoszlop és egy 30x10 méteres felületű, legyező alakú vízpermet, amelyet fényjátékok, és a permetre vetített egyedi animációk tesznek különlegessé. Az ünnepélyes átadót Kósa Lajos polgármester jelenlétében tartották augusztus 12-én, kedden. 

Videó a Ködszínházról:

Forrás: MTI

Fotók: MTI, Czeglédi Zsolt, Videó: Salamon Béla

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©