Vegyes negyedéves eredmények a Holcimtől

2013. május 10.

164 százalékkal nőtt a Holcim svájci központú cement- és betongyártó vállalat nettó bevétele az elmúlt negyedévben - olvashatjuk a vállalat honlapján szerdán közzétett negyedéves jelentésben. Az elemzők a jó eredményt cég költséghatékonysági fejlesztéseinek tudják be, és az ausztráliai érdekeltség részesedésének átadásából származó bevételeknek.

Korábban már hírt adtunk róla, hogy a Holcim 25 százalékost részesedést adott el a partnerének, a Heidelberg cementgyártónak az általuk közösen birtokolt Cement Australiában. Így az idei évtől már fele-fele arányban birtokolják az ausztrál konszernt.

Ennek ellenére a nettó értékesítés összességében 7,2 százalékkal csökkent, a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) pedig 9,5 százalékkal. A Holcim a csökkenést az indai leányvállalatok rosszabb teljesítményének tudja be, viszont Latin-Amerikában és Európában jobban teljesített a vállalat.

Ami a jövőt illeti, a Holcim növekedésre számít cementértékesítésben idén, a készre kevert beton eladási mutatói viszont várhatóan nem érik majd el a tavalyi szintet. A cég elsősorban az ázsiai-csendes-óceáni térségben, Észak-Amerikában és Latin-Amerikában számít a cementeladások növekedésére az idén.

(A kép forrása a holcim.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©