A Balkánon terjeszkedik a Duna-Dráva Cement

2015. augusztus 12.

A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) megvásárolja a mexikói székhelyű CEMEX, S.A.B. de C.V. (CEMEX) horvátországi leányvállalatát, beleértve annak szerbiai, bosznia-hercegovinai, valamint montenegrói érdekeltségeit, a vételár megközelíti a 231 millió eurót.

A CEMEX ausztriai és az ennek irányítása alá tartozó magyarországi leányvállalatait is értékesíti, amelyek új tulajdonosa a Németországban, Ausztriában, Magyarországon és Olaszországban jelen lévő Rohrdorfer Group lesz. A magyarországi CEMEX érdekeltségeket a DDC a Rohrdorfer Grouptól fogja megvásárolni a közeljövőben.

Új kilátások - a Duna-Dráva Cement beremendi gyárának látképe

A frissen aláírt megállapodásokat követően megindul a tranzakció befejezéséhez szükséges hatósági engedélyeztetési eljárás valamennyi érintett országban, és azok sikeres befejezését követően kerülnek az érdekeltségek a DDC, és a Rohrdorfer Group irányítása alá.

Az akvizíciókkal a Duna-Dráva Cement fő célja piaci pozíciójának további erősítése, valamint tevékenységének kiterjesztése az érintett régiókban. Az új eszközök lehetőséget biztosítanak arra, hogy működő üzletágait további telephelyekkel, tevékenységgel bővítse. A horvátországi leányvállalat megvásárlásával a meglévő bosznia-hercegovinai cementgyár mellett további jelentős cementgyártó kapacitással bővül a portfolió a délszláv régióban.

A Duna-Dráva Cement

A Duna-Dráva Cement Kft. az egyik legnagyobb hazai építőanyag-gyártó, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő, és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. A cég jelenleg két cementgyárban folytat termelést, Beremenden és Vácott. Cement, beton és kavics üzletágai, valamint a Beton Technológia Centrum Kft. közel 500 alkalmazottat foglalkoztatnak, éves konszolidált árbevétele 2014-ben meghaladta a 39 milliárd forintot. 

Fotó: Duna-drava.hu

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©