A feltörekvő országok vezetik majd a globális építőipart

2013. július 03.

Katar és Nigéria között lesz a leggyorsabban növekvő építőiparral rendelkező ország 2025-re a világon - többek közt ezt is tartalmazza a Global Construction Perspectives és Oxford Economics jelentése.

A jelentés szerint, melyet a héten hoztak nyilvánosságra, hosszú távon a fejlődő országok hajtják majd a globális építőipar növekedését. A dokumentum 2025-ig vizsgálja a világ építőiparát, és további figyelemre méltó adatokat közöl.  Bruno Lafont, a Lafarge elnök-vezérigazgatója, amely a Global Construction 2025 elnevezésű projekt egy főtámogatójának számít, jelentés sajtótájékoztatóján azt mondta: "2025-re a globális termelés 13,5 százalékát az építőipar fogja adni." Majd hozzátette, ebben az évben a globális építőipari tevékenység kétharmada a fejlődő országokban fog történni.

nigeria 01

Nigéria a földgömbön - még fontos lehet (illusztráció)

Lafont szerint kulcsfontosságú hajtóerők lesz a fejlődő országokban zajló a városiasodás, ami infrastrukturális és a lakáscélú beruházásokat ösztönzi. Minden nap egy Párizs nagyságú terület (110 négyzetkilométer) urbanizálódik a világon.

Jeremy Leonard, a Global Construction Perspectives és Oxford Economics képviselője szerint a fejlődő országok jelentik majd továbbra is a világgazdaság és az építőipar motorját, bár a bővülésük üteme nem lesz olyan gyors mint eddig. "Akik továbbra is évi 10 százalékos bővülést várnak Kínától, azok csalódni fognak. A növekedése közelebb lesz a hét százalékhoz" - mondta. Kína ugyanis egyre inkább közeledik egy fogyasztó-vezérelt gazdaság  felé. A többi BRIC-ország közül Brazíliában és Indiában is a lassú reformok akadályozzák az eddigi bővülési ütem fenntartását.

Forrás: International Construction

(A kép forrása a Morguefile.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©