Felsőfokú cementipari szakképzés a Miskolci Egyetemen

2014. május 14.

Felsőfokú szakemberek képeznek a cementiparnak a Miskolci Egyetemen, erről állapodott meg a Magyar Cementipari Szövetség és a felsőoktatási intézmény. Az együttműködést az építőipar fejlődésének felgyorsulása és az állandóan változó iparág eredményezte.

A Magyar Cementipari Szövetség új stratégiai irányának részeként kiemelten kezeli a felsőfokú szakemberképzés támogatását, az elmúlt évben a Budapesti Műszaki Egyetemmel kötött együttműködő támogatást, idén pedig a Miskolci Egyetemmel, amellyel egyébként már korábban is kapcsolatban állt.

A tájékoztatás szerint a szövetség partnerkapcsolatai nem csak a szakemberképzés támogatására vonatkoznak, kibővített szakmai és érdekvédelmi tevékenységük a hazai építőanyag gyártók szélesebb körére is kiterjed.

A Miskolci Egyetemmel kötött megállapodás elsősorban a felsőfokú szakember-, szakmérnök képzés, és a kutatás-fejlesztés támogatására, közös kezdeményezésként jött létre.

Cementipari hallgatók Miskolcon (Mcsz.hu)

Háttér

A Magyar Cementipari Szövetség és a Miskolci Egyetem szakmai kapcsolata nem új keletű történet. "A CEMKUT szakértői és Intézetünk oktatói között már több évtizedes a szakmai kapcsolat, amely korábban közös kutatások megvalósításában, a doktori képzés kiteljesítésében és közös konferencia látogatásokban öltött testet." - mondta Dr. Faitli József, a Miskolci Egyetem Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Intézet igazgatója az együttműködés előzményeiről az Mcsz.hu-nak.

A közös munka az egyetemi oktatásban teljesedhetett ki. "A hallgatók számára igen fontosak az ipari szakemberektől első kézből kapott információk, amellyel az egyetemi képzés során megszerzett - nagyrészt elméleti - tudás válik kézzel foghatóvá, valóságossá. A Miskolci Egyetem és azon belül az intézetünk számára fontos feladat, hogy az egyetemi oktatásba bekerülő fiatalok elegendő számban válasszák az általunk kínált oktatást, nevezetesen az előkészítéstechnikai - mérnök szakot. 

Úgy gondolom, hogy az a plusz, amit az ipari együttműködésben megvalósuló oktatás jelent - és amelynek híre majd elterjed a más szakirányos hallgatók és a felvételi előtt állók között is - nagymértékben segít majd bennünket e céljaink elérésében."

Forrás: MTI, Mcsz.hu

A kép forrása az Magyar Cementipari Szövetség

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©