Nyereséges a Skanska

2013. július 19.

A tavalyihoz képest javított a jövedelmezőségén a svéd építőipari óriás, a Skanska. Ezt elsősorban lakásépítések működési eredményének köszönhette, ami jelentősen nőtt az idei első félévben. A cég első féléves üzemi eredménye elérte a 2 milliárd svéd koronát (230 millió euró), szemben a 2012-es azonos időszakban publikált 1,4 milliárdos koronás (160 millió eurós) értékkel. Ennek megfelelően a bevétel is nőtt, itt 4 százalékos volt az emelkedés - derült ki a héten közzétett céges jelentésből.

Az Construction Europe-nak nyilatkozott a számokról Johan Karlström, a Skanska elnök-vezérigazgatója. Szerinte ez a jó eredmény elsősorban az Egyesült Államok piacán tapasztalható erős növekedésnek volt köszönhető, de a norvég és a finn javuló jövedelmezőség is sokat nyomott a mérlegen. Svédországban folyamatosan bővül az ingatlanfejlesztések piaca és kedvezőek a piaci feltételek. Ugyanakkor a cég elmúlt időben végrehajtott költséghatékonysági fejlesztései is szerepet játszottak a jövedelmezőség növekedésében.

A Skanska több nagy projektet is megszerzett a tengerentúlon, két nagy híd és egy K+F központ építését is, de egy nagy volumenű norvég vasútfejlesztésben is részt vesz, amelyek szintén növelték a cég megrendeléseit.

 stockholm 02

Kikötői idill a svéd fővárosban - Stockholmtól nem messze, Solnában székel a Skanska (illusztráció)

Forrás: Khl.com(A kép forrása a Mroguefile.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©