Orosz futball-vb-s költések

2013. augusztus 26.

Több mint 15 milliárd eurónak megfelelő összeget költ Oroszország 2018-ig a labdarúgó-világbajnokság infrastrukturális beruházásaira - derül ki a PMR kutatócég adataiból.

A beruházásokra szánt pénz fedezete többrétű, szövetségi és regionális kasszákból illetve magánbefektetők forrásaiból adódik össze. Ez a hatalmas összeg azonban még nem is fedezi a teljes költségeket, ugyanis a kazányi és szocsi stadionok valamint a moszkvai Spartak Stadium (Otkritie Arena) építési költsége nincs benne. Ezeket ugyanis vagy már használják (ilyen a kazányi) vagy jóval a világbajnokság kezdete előtt át fogják adni, a szocsi és az említett moszkvai stadiont is jövőre adják át.

Érdekes adat, hogy a költések csak kisebb részét jelenti a fogadó városok közlekedésének fejlesztése, a kutatócég szerint a kilenc stadion időre való felépítése lesz az orosz rendezők számára az igazi kihívás. A moszkvai Luzsnyiki Stadion és a jekatyerinburgi Központi stadionfelújítása csak jövőre kezdődik.

moszkva 01Turisták a moszkvai Vörös téren - a futball vb-s költéseket is lehet nézegetni (illusztráció)

Moszkva az ország közlekedési rendszerének fejlesztését egy külön programban kezeli, mely 2010 és 2020 közötti időszakkal számol. Ebben autópálya- és vasútépítési feladatok is helyet kaptak, többek közt  a legendás transzszibériai vasútvonal bővítése is. De a tervek szerint a Moszkvát Szentpétervárral összekötő új autópályának is el kell készülnie a futballtorna kezdetére.

Forrás: Khl.com

A kép forrása a Morguefile.com.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©