Az Ascendum Csoport veszi át a Volvo CE közép-európai üzemeltetését

Az vevőnek hosszú távú céljai vannak az üzlettel.

2013. október 11.

Átadta vállalati tulajdonában lévő kereskedéseit a Volvo Építőgépek az egyik független forgalmazó partnerének, az Ascendum Csoportnak. A vevő új piacokat céloz meg a felvásárlással.

A Volvo Építőgépek (Volvo CE) bejelentette, hogy meg nem nevezett összegért lemondott a salzburgi székhelyű Közép-Európai Csoportban viselt teljes tulajdonáról hosszú távú forgalmazó partnere, az Ascendum Csoport javára. A megállapodás az osztrák tulajdonban lévő vállalatcsoportot érinti, továbbá a Volvo CE üzletét Romániában, beleértve Moldovát is. A tranzakció részét képezik az osztrák vállalat fiókkereskedései és értékesítési területei Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Magyarországon, Szlovákiában és Szlovéniában.

A megállapodás 2013. szeptember 30-án lépett érvénybe, és az összes eszköz, alkalmazott és értékesítési terület átadásával jár. A Közép-Európai Csoport összes alkalmazottja az Ascendum alkalmazásába kerül át, ahol foglalkoztatási feltételeik változatlanok maradnak. A meglévő irányítási szerkezet is megmarad, és a Volvo CE továbbra is ugyanúgy támogatja az üzletet, mint korábban.

A Volvo CE közép-európai értékesítése egy jól finanszírozott, független és stratégiailag összehangolt partner kezében van. Az Ascendum Csoport – korábbi, 2012 júniusáig használt nevén Group Auto-Sueco Coimbra – a Volvo CE termékeinek egyik legnagyobb forgalmazója világszerte, mely Portugáliában, Spanyolországban, az USA-ban, Törökországban és Mexikóban forgalmazza a vállalat termékeit és szolgáltatásait.

A Volvo márkakereskedéseként 1959-ben alakult Ascendum Csoport négy fő üzleti területen aktív: az ipari gépek és felszerelések, az infrastrukturális felszerelések, a teherautók és az autók területén. Az Ascendum 2012-ben 500 millió eurós üzleti volument ért el, erős pénzügyi háttérrel rendelkezik. Elkötelezett a további beruházások és az ügyfél kapcsolati háló kiépítésben. Összességében a Csoport számos ágazatot támogat az építőipartól és a közösségi munkáktól a bányászaton és a gyártáson át a teherszállításig és a gépjárművek értékesítéséig.

salzburg 01 Salzburg belvárosa - a város a Volvo Építőgépek Közép-Európai Csoportjának a székhelye

„Az ajánlat átfogó vizsgálata után úgy véljük, az Ascendum Csoport a legjobb stratégiai partner növekedési törekvéseink támogatására ezeken a fontos európai piacokon" – nyilatkozta Tomas Kuta, a Volvo CE európai, közel-keleti és afrikai régióiért felelős alelnöke. „Az Ascendum már több mint 50 éve kereskedik Volvo termékekkel és a Volvo CE egyik legnagyobb forgalmazója. Ez az örökség egy rendkívül céltudatos és koherens jövőképpel egészül ki, amelyhez stabil pénzügyi háttér is párosul. Ez a forgatókönyv szép jövőt sejtet közép-európai tevékenységünk fejlesztése tekintetében."

Ricardo Mieiro, a Csoport végrehajtó bizottságának elnöke szerint a felvásárlás „rendkívül fontos az Ascendum növekedése szempontjából, hiszen lehetővé teszi egy stratégiai folyosó létrehozását két nagyon fontos piac, Ausztria és Törökország között. Ezek az új piacok, az Ibériai-félszigeten és az amerikai kontinensen végzett tevékenységekkel együtt óriási lépést jelentenek az Ascendum Csoport hosszú távú céljainak elérése felé.”  Hozzátette: „Erre a globalizációs lépésre ismét a Volvo CE-vel, a Csoport hagyományos partnerével karöltve került sor, akivel mindig is rendkívül gyümölcsöző volt a kapcsolatunk”.

Forrás: Volvo Építőgépek Hungária Kereskedelmi Kft. A kép forrása a Morguefiles.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©