Az Eiffage megaplázát épít Lengyelországban

140 millió eurós szerződés írt alá az egyik legnagyobb francia építőcég, az Eiffage Lengyelországban. Egy poznani pláza építésébe szállnak be.

2014. március 04.

140 millió eurós szerződés írt alá az egyik legnagyobb francia építőcég az Eiffage, az Eiffage Contruction leányvállalatán keresztül Lengyelországban.

A vállalat nyerte el a nyugat-lengyelországi Poznan városában felépítendő Lacina bevásárlóközpont építését. A partner a Centrum Lacina az Apsys leányvállalata, ami az egyik legnagyobb, összesen 290 millió eurós bevásárlóközpont építési projekt beruházója. A kivitelező az Eiffage lengyel leányvállalata lesz, az épületet 26 hónap alatt húzzák fel.

poznan belváros 01

Poznan belvárosa háttérben a Városházával (illusztráció)

Ha kész lesz, a Lacina pláza 100 ezer négyzetméter bérbe adható felülettel rendelkezik majd 300 üzlettel és 3300 darab parkolóhellyel. A munkálatok során a bevásárlóközpont előtti teret is rendbehozzák majd, ahol szökőkutak is helyet kapnak majd.

Az RTLK által tervezett épület a BREEAM minősítési rendszerben a nagyon jó minősítést kapta. A munka a tervek szerint még idén tavasszal indul, a kivitelezési határidő 2016.

Poznan egybként Lengyelország ötödik legnépesebb városa 570 800 lakossal, fontos ipari, kulturális és egyetemi központ.

Forrás: Khl.com

A kép forrása a Thinkstockphotos.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©