Egy konzorcium nyerte a lengyelországi vasúti felújítást

2013. április 29.

hírek |
A Lengyel Államvasutak (Polskie Linie Kolejowe, PKP) modernizálja a Közép-Lengyelországban találgató Kolunszki és Czestochowa közötti vasútvonalat - írja a Construction Europe. A megbízást egy több tagból álló konzorcium nyerte el. A társulás tagja a  Pol-Aqua, Dragados, Vias y Construcciones és az Electren vállatok, a projekt összköltsége 117,7 millió eurót tesz ki.

A munkálatok során 158 kilométeren cserélik ki a vasúti pályát, 83 kilométeren a felső vezetékeket is korszerűsítik. Ezen kívül felújítanak 30 vasúti hidat, öt viaduktot és egy támfalat is. Emellett a vasút által érintet közúti kereszteződéseket is modernizálni fognak. A munkálatok előre láthatólag két évig fognak tartani. 2015-ben tehát már egy megújult vasúton lehet elérni az ismert lengyel zarándokhelyként számon tartott czestochowai Jasna Góra-i kolostort.

Az elemzőket meglepte, hogy a  Pol-Aqua csak 1 százalékos részesedéssel szerepel a konzorciumban, holott korábban bejelentette 25-30 százalékosra szeretné növelni a régiós piacokon való jelenlétét.

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©