Egy milliárd dollár értékű támogatás az afrikai Nagy-tavak régiónak

2013. május 24.

A Világbank egy milliárd dollár értékű támogatást hagyott jóvá Afrika egyik leghátrányosabb régiójának, a Nagy-tavak régió fejlesztésére - áll a szervezet közleményében. A támogatásból megvalósítható projektek része egy  340 millió dollár összértékű vízerőmű, amely a Ruanda és Tanzánia határfolyóján a Kagera folyón található Rusumo-vízesésnél építenének fel. A tervezett létesítmény kapacitása 80 MW lenne, és a két határország mellett még Burundinak is szolgáltat elektromos energiát.

Emellett 150 millió dollárból felújítanák a Ruanda és a Kongói Demokratikus köztársaság határán folyó Ruzizi folyón lévő Ruzizi I és II. elevezésű vízerőműveket is. A fejlesztésekből különösen Ruanda és Burundi profitálhat, hiszen így olcsó energiához juthat. Erre nagy szükségük van, hiszen a térségben nagyon fejletlen az országok energiaszállítási infrastruktúra. Ugyanígy a közutak építése is fejlesztésre szorul.

Ennek érdekében a maradék összeget legfőképp infrastrukturális fejlesztésekre fordítják, illetve különböző egészségügyi és a szegénység csökkentését elősegítő célokra.

A célokkal az Afrikai Fejlesztési Bank is egyetért, korábban már hírt adtunk róla, hogy a a szervezet egy átszámítva 115 millió eurós hitel hagyott jóvá, a szintén a térségben található Kenyában egy szélerőműpark építésére.

(A kép forrása a freedigitalphotos.net)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©