Felújítják a Határ úti metróállomás környékét

Teljesen átépül a buszvégállomás, parkosított, rendezett teret alakítanak ki, és díszmedence is lesz.

2014. március 21.

Az év második felében megújulhat a Határ úti metróállomás környéke. A buszvégállomás átépül, több lesz a gyalogosok által használt terület, a metróállomásnál parkosított, díszmedencével tarkított, rendezett teret alakítanak ki. A busz- és villamosvégállomások akadálymentesített térkőburkolatot kapnak, eltűnik a bódésor.

A kivitelezői közbeszerzési kiírás a tervek szerint március végén, április elején várható. A rekonstrukció – az elkészült tervekhez szükséges jóváhagyások és engedélyek beszerzése, valamint a kivitelezői közbeszerzést követően – várhatóan júliusban kezdődhet. A végzésről egyelőre a Maéponline kérdésére nem tudtak pontos dátumot mondani.

A Ferde utca átépítésével növekszik a gyalogosok által használható terület, több hely jut a buszmegállókban várakozóknak. Ennek érdekében a szálloda előtti betonfalat is lebontják.

Teljesen átépül a buszvégállomás is. Bővülnek a gyalogosok által használt területek és parkosított, díszmedencével tarkított, rendezett teret alakítunk ki.

A munkák során a beruházó Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy áttekinthető teret alakítsanak ki, ahonnan az összes pavilont elbontják. A tér új, kiváló minőségű térkőburkolatot kap, zöldfelületet alakítanak ki, a bevásárlóközpont felőli saroknál pedig díszmedence épül.

határ út felújítás 01

Szép lesz - Látványterv a díszmedencében lévő flamingókkal

Az Üllői út mentén és több helyen magasabb sövényeket, cserjéket, díszfüvet és évelő virágokat ültetnek, hogy ezzel is csillapítsák a forgalmi terhelést. Az Üllői út mentén fasort telepítenek olyan fajtákból, amelyek jól tűrik a városi környezetet.

Az autóbusz-végállomás magasított szegéllyel épül, hogy könnyebb legyen a le- és felszállás a járművekre. A buszforduló által közrezárt zöldfelületet is újraparkosítják és padokkal szegélyezett, közvilágítással ellátott gyalogossétányt vezetnek át rajta. A buszvégállomás környezetében található összes gyalogátkelőhely akadálymentes lesz lesüllyesztett szegélyekkel, taktilis burkolati elemekkel.

A villamosok végállomásánál a peronok díszkőburkolatot kapnak, a megállókban utasváró épül, és telepítik a FUTÁR utastájékoztató berendezéseit is.

Forrás: BKK

A képek forrása a BKK.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©