Felújítják a Rudas fürdő déli szárnyát

Egymilliárd forintból újítják fel a patinás budai fürdő használaton kívüli déli szárnyát. Jövő ősszel már itt is szaunázhatnak a vendégek.

2013. október 17.

Egymilliárd forintból megújul a Rudas Gyógyfürdő déli szárnya. A teljes egészében a fürdőt üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. által finanszírozott beruházás a tervek szerint a jövő nyár végére készül el.

A déli épületrész a fürdő része lesz, felújítják a volt palackozóüzemet, a nappali kórház helyén váltókabinos szekrényes öltözőt alakítanak ki, átjáróhíd épül az előcsarnok felett és szaunákat is létesítenek.

rudas 02 Már csak a déli szárny van hátra - a Rudas Gyógyfürdő 2013. október 16-án (MTI)

A déli épületrész a fürdő része lesz, felújítják a volt palackozóüzemet, a nappali kórház helyén váltókabinos szekrényes öltözőt alakítanak ki, átjáróhíd épül az előcsarnok felett és szaunákat is létesítenek. A felújítási munkálatok kb. 5-600 négyzetmétert érintenek majd - írja a Budapest.postr.hu szerzője. A tervek szerint nemcsak a déli részt építik át, hanem a régi nappali kórházat is (fehér épületrész), ami az épület másik használaton kívüli része. Új öltözők kerülnek ide, és üveghíd vezet majd a palackozó mellett lévő uszodához, az uszoda falát pedig áttörik az átjárhatóság miatt.

A beruházásban érintett ingatlanok állami tulajdonban vannak, a palackozóüzem vagyonkezelője ugyanakkor a BGYH, a többi ingatlanra pedig ingyenes használati jog illeti meg a fővárosi önkormányzatot. A Fővárosi Közgyűlés nemrégiben hozzájárult a fejlesztéshez. A munka várhatóan október 21-én indul a déli szárnynál, s 2014. augusztus 30-ig kell elkészülnie.

Az ígéretek szerint a fürdővendégek szinte meg sem fogják érezni az átalakítást, az uszodát is csak a falak áttörésének idejére kell majd korlátozni. Jövő őszre valószínűleg többféle jegytípust vezetnek majd be, de ezen még törik a fejüket a fürdő vezetői.

rudas 04

Ilyen lesz - a megújult Rudas Gyógyfürdő déli szárnyának látványterve

Forrás: MTI, Budapest.postr.hu A kép forrása az MTI, Fotó: Kovács Tamás

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©