Megkezdték az Abony és Újszász közötti út felújítását

2013. június 07.

Pest megye egyik legrosszabb állapotban lévő útszakaszának tartják azt az Abony és Újszász között lévő útszakaszt, melynek felújításához nemrég kezdett hozzá a Magyar Közút Nonprofit Zrt. A beruházás 1,26 milliárd forintba kerül, és a tervek szerint szeptember végére fejeződik be.

Pécsi Norbert Sándor az MTI-nek nyilatkozott a részletekről: az építkezés Abony belterületén indul és a megyehatárig tart. A 6,43 kilométeres szakaszt teljes körűen felújítják. A külső, a 4-es főutat Jász-Nagykun-Szolnok megyével összekötő rész annyira rossz állapotba került, hogy a szakaszon teljesen új utat kell építeni. Az munkálatok alatt az itt közlekedőknek jelentős korlátozásokra kell számítania.

Idén az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében országosan csaknem 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból. Az országos programon belül Pest megyében idén mintegy 16 milliárd forint értékben csaknem 82 kilométernyi út felújítására van lehetősége a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek.

(Forrás: MTI)

ujszasz 02

(Fotók: Bugány János, MTI)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©