Óriás Schumacher csücsörített a Construmán

Hosteszek, Schumacher, bonsai. Az idei Construma szakkiállításra mi is kíváncsiak voltunk. Riport.

2013. április 23.

Mintegy ötvenezer látogató volt kíváncsi a Hungexpón megrendezett Construma kiállításcsoport rendezvényeire. Az idén kiállításcsokorrá hízott rendezvényt szervezői bakik árnyékolták, a kiállítók viszont mindent beleadtak. Az idei szakkiállításra mi is kíváncsiak voltunk.

„Csak menjen tovább, a színes elefántoknál van a bejárat” – igazított útba a VIP-parkolóban lévő biztonsági őr, mivel az első Construma-kiállításomra igyekeztem az Albertirsai úton a Hungexpóra.

Szükség is volt az útmutatásra, ugyanis az idénre már kiállításcsokorrá bővült az rendezvényen könnyen el lehetett veszni az összesen öt kiállításnak helyet adó pavilonok között. A Hungaroterm (épületgépészet) és a Construma (építőipar) mellett idén már a Reneo (megújuló energiák) Urb:icon (településfejlesztés) és az Otthondesign (lakberendezés, design) kiállítások is szerepeltek a kínálatban.

A színes elefántok által jelzett bejárat mellett rögtön fel is tűnt egy óriási Hörmann-plakát, amelyről maga Michael Schumacher csücsörített elismerően a gyártó garázskapui mellől. A meglepő marketinghúzásokból benn sem volt hiány, de a péntek délután is jelentős tömegben zsezsegő vendégeket ez korántsem zavarta.

Az útbaigazítás hiánya engem annál inkább, bár különböző nyilak jelezték, hogy melyik pavilonban, melyik kiállítás van, a passzázs elején elhelyezett egy szem kiállítási térképen kívül nem találkoztam útbaigazító térképpel. A szóróanyagokon például térkép nem, csak a szakmai program volt megadva. A helyzetet sem a hamburgeres eladó sem a sorok közt grasszáló céges szórólapos hosteszlányok sem könnyítették meg. Utóbbiak az A pavilon közepén a kérdésemre tanácstalanul nézelődtek, hogy innen, akkor hogy tudok eljutni a D-be. Szervezős hosteszekkel, infopultokkal a pavilonokban nem nagyon találkoztam.

construma 02

A kiállítás térképe

A kiállítók viszont mindent beleadtak, az ÉMÁSZ például 3D-s Nintendóval hívta fel a figyelmet az energiatakarékosságra, mégis az Otthondesign kiállítói tudtak ezen a téren a legjobban érvényesülni. Én például hitetlenkedve mártogattam a mutatóujjam lakásba építhető jacuzzik vizébe, azt gondolva, hogy ennyire sima vízfelület márpedig nincs, és a kiállító a vízbe rejtett üveglappal bolondítja a vendégeket, pedig nem. Néhány méterrel arrébb pedig akciós kézi turmixot kínáltak vásárlásra. Mindenhol az innováción volt a hangsúly, az egyik maltergyártó például élő bemutatóval promótálta az új termékét, ahol – köszönhetően a fejlesztéseknek – az eddigieknél jóval gazdaságosabb technikát mutattak a malter felhelyezésére.

Persze a legtöbb kiállító adatbázis-építésre is kihasználta a rendezvényt, alig tudtam kitérni az A pavilonban gyakorlatilag mindenkit levadászó Mapei-hosteszek elől, de Mercedes-tesztvezetést sem akartam nyerni. Egy óra után mindenesetre kiismertem magam a Construma útvesztőjében, a kert részlegen lévő akvapónia kiállítóhoz vagy a tényleg lenyűgöző bonsai fakiállításhoz már céltudatosan mentem.

A D pavilonban pedig bárki belehallgathatott az éppen folyó előadásokba, én az épületautomatizálási szekció előadásain kibiceltem a kerítés mellől. Az előadói és hallgatói tér ugyanis – talán a rendezők nyitottságát is hangsúlyozva – csak egy díszkorláttal volt leválasztva a látogatói tértől.

Reméljük, ezt a nyitottságot jövőre is megőrzi a rendezvény, 2014-ben egy jobban szervezett kiállításcsokrot adnak nekünk a szervezők.

(A kép forrása a Construma.hu)

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©