Rekordot emelt Kínában egy daru

2015. május 25.

A kínai Zhangzhou nevű kikötővárosban tallható tesztüzemben rekordot jelentő 3 ezer tonnányi terhet emelt fel egy Jumbo Kinatic daru. Mutatjuk a részleteket.

A Huisman üzemben évek óta zajlik az óriás daruk tesztelése a kínai Zhangzhou-ban. Az idén új mérföldkövéhez érkezett a teszpálya, a Huisman által gyártott Jumbo Kinetic nevű óriásdaru új emelési rekordot állított fel. A teszteket először 250, majd 1650 tonnával végezték, végül próbálták meg a 3 ezer tonnát jelentő új rekordot, melyet két daru emelt tandemben. A darukat a tengeri kereskedelemben használják, a nagyobb emelés gyorsabb pakolást jelent az óceánokat járó kereskedelmi hajókra. Az új rekordot felállító daruk hamarosan kaphatóak is lesznek Kínában.

A rekordemelés

A látványos emeléseket más gyártók is tartanak. 2012 júniusában, a Liebherr ehingeni gyártóüzemének nyílt napján látványos demonstrációval mutatta be a daruinak a teherbírását. A gyártó modelljei egymást emelték fel akkor a gyár udvarán tartott nagyszabású gépbemutatón. A legnagyobb daru annak idején összesen 1430 tonnát emelt fel, ami fele a mostani rekordnak.

Videón a kínai rekordemelés:

Fotó: Worldmaritimenews.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©