Új lakópark épül Zalaegerszegen

2017. július 07.

Mintegy 800 millió forint önkormányzati forrásból és magánberuházással új belvárosi negyedet alakítanak ki Zalaegerszegen. A lakóövezetben három új társasház építése kezdődik el, közműveket cserélnek ki, emellett a tömbök közt átkötő utat, gyalogos sétányt alakítanak ki.

Zalaegerszegen lakásépítési hullám kezdődött el. Fejlődik a helyi gazdaság, a városban újabb és újabb munkahelyek jönnek létre, aminek eredményeként növekszik a fizetőképes kereslet. Tavaly a társasházakra kiadott építési engedélyek, valamint a megkezdett építkezések alapján összesen 88 új lakás - nyolc új társasház - építése kezdődött el a zalai megyeszékhelyen, idén további nyolc új társasházban 106 lakás épülhet. Az építési hatóság adatai alapján összesen 25 új társasház - 318 új lakás - tervezése, illetve engedélyezési eljárása kezdődött el. A családi házakkal együtt a két év alatt 429 új lakóingatlan épülhet fel Zalaegerszegen. A lakásépítések kivitelezést helyi cég végzi. 

Az építkezési területen már elindultak a munkák

Az önkormányzat régi terve volt, hogy a korábban lebontott kerámiagyár területét és a környező utcákat a belváros aktív részévé tegyék. A tervek most megvalósulhatnak: az önkormányzat és a ZÁÉV Építőipari Zrt. együttműködésével beépíthető területet alakítanak ki, így a volt kerámiagyár környezetében új lakások épülhetnek. Az új lakónegyedben bekötőút és fasorral szegélyezett, biciklissávval kialakított új utca épül. A területet új közművekkel látják el, a házakat pedig gyalogos és kerékpáros sétány köti majd össze.

A cég húsz évvel ezelőtt, a kerámiagyár kiköltözése után vásárolta meg az ingatlant. A céljuk az volt, hogy minőségi lakókörnyezetet alakítsanak ki ezen a területen. Az ingatlanfejlesztésből tíz évvel ezelőtt két épület valósult meg, az építkezés folytatásához viszont a környék infrastruktúrájának megújítására, az alapközművek, valamint az átkötő és gyalogos utak kiépítésére volt szükség. A volt kerámiagyár környezetében 82 új lakás épül fel, majd ezt követően a ZÁÉV további két új tömböt épít, 60 új lakás kialakításával

A következő években óriási igény lesz Zalaegerszegen a lakásokra. A város mellett induló járműipari tesztpálya megépítése után több száz, ezer ember érkezik a zalai megyeszékhelyre, akik itt szeretnének letelepedni.

Forrás: MTI

Fotó és videó: Zalaegerszeg Televízió

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©