Új lehetőségek a kis- és középvállalkozások előtt

A rendkívül nagy érdeklődés miatt megemelte a kormány a kis- és középvállalkozások számára nyújtható gép- és eszközbeszerzési uniós pályázati keretet.

2015. július 13.

A rendkívül nagy érdeklődés az új uniós pályázatok iránt, így a kormány megemelte a kis- és középvállalkozások számára nyújtható gép- és eszközbeszerzési uniós pályázati keretet.

2015. júliusában új lehetőségekhez jutnak a kis- és középvállalatok, mivel újabb lehetőségük nyílt gép- és eszközbeszerzésre. A kormány ugyanis több tíz milliárd forintos uniós keretösszeget különített el a támogatást folyósító szervezeteken keresztül, melyet a napokban további tízmilliárd forinttal megemelt, a rendkívül nagy érdeklődés miatt. Kiemelt szerepet kapnak azok a cégek, akik maguk is foglalkoznak gyártással. 

Érdemes gyorsan lépni (illusztráció)

A szakértők szerint érdemes sietni, hiszen a megemelt keret is gyorsan elfogyhat. A cégek összesen 5-50 millió forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak, amely a beruházás költségeinek 35-70 százalékát teheti ki.

A célok közt szerepelhet új eszköz beszerzése, amit az anyagmozgatáshoz és/vagy raktározáshoz és/vagy csomagoláshoz kapcsolódik, az új eszköz működtetéséhez szükséges infrastrukturális és ingatlan-beruházás, vagy új informatikai eszközök, gyártási licenc, gyártási know-how beszerzése. A támogatott célok közt szerepel egyébként még a cég online megjelenésének támogatása, vagy a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása esetén munkakörülményeik javítását célzó beruházások is.

 

A cikk megírásában segítségünkre volt Dr. Kocsis Anita Dominika, az uniós támogatásokból megvalósuló pályázatok és közbeszerzések szakértője. Ha maradt kérdése a témával kapcsolatban, vagy szeretné tudni, hogy milyen esélye van pályázni, írja meg nekünk, és szakértő bevonásával segítünk az előminősítésben.

Fotó: Thinkstockphotos.com

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©