A Gehl rakodógépei lettek tavaly a legkedveltebbek

2018. február 02.

A Gehl 650 és 750 derékcsuklós rakodógépeket 2017-ben a legkedveltebb építőipari berendezések közé választotta az neves Equipment Today kereskedelmi magazin.

Az Equipment Today és a ForConstructionPros.com csapata 2016 májusától 2017 áprilisáig tartó, 12 hónapos időszak alatt nézte a weboldalakat, vizsgálta a termékinformációkat és kérdéseseket tett fel a termékekről. Az eredmény egy Top 50-es lista lett, mely a vállalkozók és az iparág legkedveltebb termékeit sorolja fel. A listán szereplő termékek az innováció, a minőség, a hatékonyság, és a termelékenység élvonalát képviselik az építőipar területén.
 
„A Gehl AL650 és AL750 sikere a Manitou Csoport (szerk. a Gehl a Manitou Csoport egyik márkája a Manitou és a Mustang mellett) fejlesztő csapatának és a globális együttműködéseknek tulajdonítható.” – mondta Paul Gilbert, a Manitou Csoport derékcsuklós rakodógépeinek mérnöke.

„A franciaországi és az egyesült államokbeli helyszíneken dolgozó mérnökök és beszállítók szorosan együttműködnek a marketing csapattal, a hűséges ügyfelekkel, hogy globális piacra szánt gépeket dolgozzanak ki. Ez létfontosságú a stratégiai beszállítói szövetségek létrehozásához és olyan költséghatékony gépek kifejlesztéséhez, amely megfelelnek a különböző piacok igényeinek.”

A Gehl 650 rakodógép

2017-ben jelent meg a Gehl derékcsuklós gépek új generációja, az AL650 és az AL750, melyek az AL rakodók felső kategóriáját képviselik. A gépek működési tömege megközelíti az 5 tonnát, kibillenési kapacitásuk egyenesen kanállal pedig 3,5 tonna körüli. Kategóriájukban az egyik legnagyobb hidraulika teljesítménnyel büszkélkedhetnek.

Az új derékcsuklós rakodók is megkapták az úgynevezett Power-A-Tach eszközcsatoló rendszert, melynek előnye a könnyű, univerzális eszközcsere. Az AL-széria kitűnő manőverező képességgel rendelkezik, a legszűkebb helyen is elfér. A gép kezelése egyszerű a multifunkciós joystickkel, hiszen majdnem minden hidraulikafunkciót ez irányít, kényelmesen és biztonságosan, a kezelőnek nem kell elengednie a kormányt. Az AL650 és az AL750 rakodók ideálisak építkezésekre, gazdaságokba, kommunális- és bérmunkákra.

„A berendezések beszerzésénél döntő jelentőséggel bír a Top 50-es lista" – állítja Becky Schultz, az Equipment Today szerkesztője. „A piaci versenyt csak egyedi és innovatív termékekkel tudják felvenni a vállalkozók.”

Az AL széria 

A Gehl AL szériája, melyhez a 650 és a 750 is tartozik 2008-ban jelent meg a piacon. A széria, a derékcsuklós rakodógépeket takarja. 23-47 LE-s teljesítmény tartományon belül 7 típus érhető el.

A gépekbe a korábbi R szériánál már bevált alkalmazásokat, műszaki megoldásokat is átültették. Ezek: Nitrosteel sav- és lúgálló munkahengerek, Yanmar diesel motorok, All-Tech munkaeszköz rögzítés (ennek köszönhető az R széria és az AL széria munkaeszközei kompatibilisek), LSD (Limited slip) vagy 100%-os differenciál zár alapkivitelben minden modellen, folyamatos működtetésű hidraulikavezérlés, leggyorsabb ciklusidő a kategóriájában, legnagyobb hidraulika olaj kapacitás a kategóriájában.

Az R gépcsaládhoz hasonlóan az AL széria típusaival is számos különféle munkaeszköz működtethető: kanalak, terménykanalak, raklapvillák, talajfúró, bontókalapácsok, és más eszközök.

Forrás: Axial.hu, Forconstructionpros.com

Fotó: Gehl.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©