Felavatták a Hyundai brazil gyárát

A dél- és közép-amerikai termelési központjának szánja a Hyundai az új brazíliai gyárát. Évente háromezer gépet is le tud majd gyártani.

2013. április 26.

A Hyundai Heavy Industries befejezte az első brazíliai építőgépgyárát - írja az International Construction. A gyár a Rio de Janeiro államban található Itatiaia törvényhatóság területén épült fel, amely 174 kilométerre fekszik Rio de Janeriótól. A megnyitó ünnepségen több illusztris vendég is részt vett, többek közt Rio de Janeiro állam kormányzója, Itatiaia törvényhatóság polgármestere és a Hyundai Construction Equipment díviziójának vezérigazgatója is.

A beruházás összértéke 175 millió dollár, a 562 ezer négyzetméteren elterülő gyár éves kapacitása 3000 gép, de a tervek szerint 2014-re eléri az évi 4000-es számot is. A vállalat az új brazil üzemét a dél- és közép-amerikai termelési központjának szánja. "Meggyőződésünk, hogy az új gyárunk hozzájárulhat a brazil és a világgazdaság növekedéséhez." - mondta Choe Byeong-ku vezérigazgató.

A bizakodás nem alaptalan, a közelmúltban 60 millió dolláros állami megrendelést kaptak Brazíliától. A Hyundai gépeket főleg vízierőművek építésénél használják és az észak-keleti brazil területek vasúti infrastruktúra-beruházásainál.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©