Iroda-beruházások Budapesten

Lendületben a fővárosi irodafejlesztési piac. Összeszedtük az elmúlt időszak fővárosi irodafejlesztési híreit.

2018. június 19.

Lendületben a fővárosi irodafejlesztési piac. Összeszedtük az elmúlt időszak fővárosi irodafejlesztési híreit.

IX. kerület - Millennium Gardens

Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét június közepén Budapesten a Millennium Városközpontban, a 2020-as várható átadást követően a kétszárnyas épület mintegy 37 000 négyzetméter bérbeadható irodaterülettel és több mint 600 parkolóhellyel várja a bérlőket.

Az A-kategóriás, 10 emeletes épületben több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló is létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel, továbbá a környezettudatosság jegyében az irodaépület elektromosautó-töltőhelyekkel is rendelkezik majd. 

A Millennium Gardens irodaépület 2011 óta az első Magyarországon megvalósuló TriGranit fejlesztés. Az ingatlanfejlesztő cég továbbra is aktív marad külföldön, közép-európai irodafejlesztési projektjeik a Millennium Gardenssel együtt elérik a 107 000 négyzetmétert.

XIII. kerület - Balance Office Park

Új irodaházat épít a fővárosi Váci úton a CPI Hungary, a beruházási költség meghaladja a 6 milliárd forintot, amit saját forrásból finanszíroz a társaság. Az épület alapkövét június közepén tették le. A 16 ezer négyzetméter bérbe adható területű épületet a tervek szerint 2019 őszén adják át. Egyik különlegessége a környezettudatos, intelligens épületfelügyeleti rendszer, a beépített technológiák azonnali visszajelzést adnak a bérlőknek például az áramfogyasztásról vagy a megtakarított energia mértékéről. A beruházó CPI várakozásai szerint az átadástól számított 12 hónapon belül a bérbeadottság eléri majd a 90 százalékot.

Az új épülettel csaknem 35 ezer négyzetméteresre bővül a már meglévő, Balance Office Parknak elnevezett irodakomplexum. A már ott álló 19 ezer négyzetméternyi épületet korábban két ütemben, összesen több mint 1,5 milliárd forintos költséggel alakíttatta át és korszerűsíttette a CPI Hungary, a bérbeadottság csaknem 100 százalékos.

A CPI Hungary a főként hosszú távú ingatlanbefektetésekkel és bérbeadással foglalkozó cseh CPI Property Group tagja. A cégcsoport magyarországi portfóliója összesen 315 ezer négyzetméter alapterületű, mintegy 25 ingatlan van a hazai leányvállalat tulajdonában, irodaházak, kereskedelmi létesítmények, hotelek és logisztikai központok. Ezek összértéke meghaladja a 150 milliárd forintot.

Az Ericsson Magyarország újonnan épült budapesti székháza és fejlesztési központja, az Ericsson Ház a megnyitóünnepség napján, 2018. május 29-én.

XI. kerület – Ericsson-székház

Az Ericsson Magyarország kétezer munkavállalója közül több mint 1700-an fognak dolgozni a budapesti egyetemi városrész szívében található irodaházban, amelyet május végén adtak át ünnepélyesen. Ebből 1400 dolgozó munkája közvetlenül a k+f-hez kapcsolódik, a többiek a szolgáltatás, értékesítés és üzleti területeken tevékenykednek majd.

Az új Ericsson székház teljes beruházási költsége 56 millió euró (17,9 milliárd forint) volt. A beruházást négy és fél éve kezdték tervezni, az irodaházban az Ericssonhárom fő egysége a k+f, az üzleti terület, és a globális szolgáltatóközpont kap helyet. A 24 ezer négyzetméteres épületet a Wing Zrt. építette fel 201 alvállalkozó bevonásával.

Az ingatlan építése során nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra, s ennek köszönhetően az irodaház LEED Gold minősítést nyert el. A tervezésnél és az alapanyag használatnál a fejlesztő a helyi gyártású, valamint az újrahasznosított anyagokat részesítette előnyben, továbbá energiahatékony megoldásokat választottak a vízhasználat, a világítás, az árnyékolás, valamint az üzemeltetés terén.

Forrás: MTI

Foró: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©