A világ legmagasabb homokvárát építették fel Brazíliában

2014. november 14.

Ez amerikai homokvárépítő művész, Rusty Croft igazi nagy célt tűzött ki maga elé, hogy megépítse a világ legmagasabb homokvárát. A Caterpillar brazil leányvállalata rábólintott Croft ötletére.

Majdnem egy hét és 20 teheerautónyi homok kellett ahhoz, hogy elkészüljön a hihetetlenül részletes homokvár. Croft, aki külön erre szakosodott céggel rendelkezik, a hatalmas kastély helyszínének a Niterói strandot választotta, ahonnan remek kilátás nyílik Rio de Janiero-ra. A vár felépítéséhez a Caterpillar a felajánlotta a munkagépeit, melyekkel az impozáns látványt elérték. Az alkotás persze nemcsak méreteiben, hanem megjelenésében is rendhagyó volt, a várakra kevésbé jellemző modern felhőkarcolókat idéző minták díszitették.

A Guinness World Records szakértőcsapata által is hitelesített alkotás 12 méterre magasodott a talajszinttől, mellyel hivatalosan is bekerült a Guiness Rekordok könyvéve. Ahogy a legtöbb homokvár, Croft alkotása sem kerülhette el a sorsát, nem sokkal a hitelesítés után elkezdték ledózerolni, így a parton játszó gyerekeket nem fogja zavarni a saját váraik fölé magasodó behemót.

Fotó: Yasuyoshi Chiba, Videó: BBC

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©