Arculatot vált a Wienerberger

Egyben Superbrands díjas lett két márkája is: a Tondach és a Semmelrock.

2024. szeptember 09.

A Wienerberger anyavállalatát Bécsben alapították 1819-ben. A magyarországi leányvállalatot 1990-ben azzal a szándékkal hozták létre, hogy technológiai rendszereit és termékeit egész Kelet-Közép-Európában helyi gyártás révén honosítsa meg. Mára a társaság a magyar építőanyag-piac kiemelkedő szereplőjévé vált. A Wienerberger Magyarországon a cégcsoporthoz tartozó Pipelife-fal együtt kilenc helyszínen 10 gyárral rendelkezik, a hazai foglalkoztatottak száma pedig meghaladja a 800 főt. 

Az elmúlt években történt átalakulások és változások okán szükségessé vált a márkaépítés és az arculati elemek újragondolása, így 2024-ben átfogó megújulás veszi kezdetét a Wienerbergernél. Első körben a digitális felületeiken cserélik és frissítik tartalmaikat, majd az év végéig minden nyomtatott kiadványukat is megújítják. A vásárlók és a viszonteladók jellemzően a jövő év elejétől találkozhatnak az új arculati elemekkel ellátott termékekkel és nyomtatványokkal a kereskedésekben. Mindezzel párhuzamosan az új kampányok már a megváltozott arculati elemekkel jelennek meg a jövőben. Júliustól egyesítették a Wienerberger Building Solutions és a Wienerberger Piping Solutions marketing erőforrásait, létrehozták a Pipelife márkamenedzser pozíciót, így ma már egy közös csapat dolgozik a Porortherm, Tondach, Semmelrock és Pipelife márkákon. 

Superbrands elismerés a Tondach és Semmelrock márkáknak 

Idén tizenhetedik alkalommal ült össze a 20 tagú, független szakemberekből álló bizottság, amely a Wienerberger csoporthoz tartozó Tondach márkát 17. alkalommal, míg a Semmelrock márkát első alkalommal találta érdemesnek a Business Superbrands 2024 védjegy viselésére. Az elismerés az üzleti szektor (B2B) márkáinak legkiválóbb márkáit emeli ki, azaz olyan magyarországi cégeket és márkákat, amelyek nem elsősorban a fogyasztókkal, hanem vállalkozásokkal és szervezetekkel állnak kapcsolatban. A díj értékét növeli, hogy a jelölés kizárólag szakmai szempontok alapján történik, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet. 

Wienerberger sajtóközlemény

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©