Energy Globe díjat nyert a Terrán

Energy Globe díjat nyert a Terrán Generon napelemes tetőcserepe. Több mint 150 pályázat közül bizonyult kategóriájában legjobbnak.

2019. október 02.

A fenntarthatóság és az energiahatékonyság jegyében megszervezett E.ON Energy Globe versenyen 6 különböző kategóriában keresték a leginnovatívabb és legfenntarthatóbb ötleteket, melyek közül a zsűri által kiválasztott fődíjas pályázó bejuthat az energiavilág „Oscar-díjaként” emlegetett nemzetközi döntőbe is. 

A Generon napelemes tetőcserép innovációja az, hogy megoldást nyújt nemcsak tetőfedésre, de a napenergia maximális hatásfokon történő hasznosítására is. Különlegességét az adja, hogy a napcellákat olyan speciális módon integrálják az egyedi tetőcserepek felszínére, hogy azok megjelenése és felhelyezése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekkel. Ez kulcs a sikerhez, valamint az olyan elismerő díjakhoz, mint az Energy Globe.

A 100%-ban magyar tulajdonú cég nemcsak terméke fejlesztésében törekszik a jövőbemutató megoldásokra. A környezettudatos hozzáállás a gyártásban is tetten érhető, többek között a Bólyban létrehozott napelempark esetében, amelynek segítségével napenergiából biztosítják a cserépgyártó üzem teljes villamosenergia-ellátását. A megújuló energia és a környezetre gyakorolt ökológiai, továbbá esztétikai hatás évről évre egyre jobban felértékelődik, ami egyértelműen érzékelhető a fogyasztói igények alakulásában is. A Generon tetőcserép  innovatív és környezettudatos, valamint megfelel az új piaci igényeknek. Ezért a cég tulajdonosai biztosak abban, hogy termékükkel versenyképesek a nemzetközi innovációs vetélkedésben is. 

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


A korábban jól ismert Doosan márkanevet januárban Develonra változtatta az új tulajdonos. Megnéztük, milyen munkagépek kerültek az új brand alatt a piacra. A képen a novemberben bejelentett új átrakó látható.

Az elmúlt fél évben az abroncsgyártók nem fukarkodtak új típusok és méretváltozatok bejelentésével, ezekből válogattunk. A képen a Michelin Crossgrip abroncsa látható.

Számos hazai fejlesztés könnyítheti meg az építőiparban vagy az építőanyag gyártásban dolgozó szakemberek dolgát. Az elmúlt néhány hónap ígéretes hazai fejlesztéseiről olvashatnak. A képen hőszigetelő üveghab látható.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2022 ©