Építő 250 ösztöndíjprogram

A BME Építőmérnöki Kar komplex ösztöndíjprogramot indít 2018. szeptemberétől.

2018. január 30.

A hazai építőiparban évek óta tapasztalható a szakemberhiány, ami mára eljutott az építőmérnökökig, több képzett vezetőre van szükség, mint amennyien végeznek az egyetemeken. A képzésben vezető szerepet betöltő BME Építőmérnöki Kar 2017. nyarán az ágazati szakmai szervezetekkel (Magyar Mérnöki Kamara, Építőipari Vállalkozások Országos Szövetsége) megalakította az Építő 250 Munkacsoportot, melynek célja az építőmérnök-hiány megszüntetése. A megoldás első lépéseként a Kar egy komplex ösztöndíjprogramot indít 2018. szeptemberétől.

Az ösztöndíjprogram egyik alapelve, hogy már az egyetemi élet első napjától támogatást nyújtson a hallgatóknak, ezáltal is segítve  az önálló élet megalapozását. Az ösztöndíj folyamatos, kiegyensúlyozott tanulásra sarkall, és mértéke akár teljes mértékben lefedi egy átlagos egyetemista havi kiadásait. Így szeretnék megteremteni annak a lehetőségét, hogy a hallgatók csak a tanulásra koncentrálhassanak.

Az #építő250 ösztöndíjjal egy hallgató egy félév alatt összesen 250.000 forintos támogatáshoz juthat havi 50.000 forintos bontásban. Az első félév első részének ösztöndíját a felvételi eredmény határozza meg. De azok sem maradnak le a lehetőségről, akik esetleg gyengébb felvételi eredményt érnek el. A 3. hónaptól az egyetemen nyújtott teljesítményt is figyelembe veszik, így azon hallgatók is támogatást kaphatnak, akik a felvételi eredményük miatt az első hónapokban nem juthatnak ösztöndíjhoz. A második félévtől pedig már kizárólag az egyetemen nyújtott teljesítmény számít.

A program 2018 szeptemberében a BME Építőmérnöki Karán a BSc képzés összes évfolyamán indul.

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©