Nagy üzlet előtt az IVECO elektromos flottája

Az IVECO jelentős mérföldkövet ünnepel: legördült a szalagról az 1 800 000-ik Daily, de már elektromos változatban. 

2024. augusztus 06.

Az IVECO az 1.800.000-edik legyártott járművét ünnepli Suzzarai üzemében. (Mantova, Olaszország). Ez a gyár az ikonikus Iveco Daily otthona, amely komoly hírnevet szerzett a könnyű haszongépjárművek gyártásában. A Daily most tovább erősítette pozícióját a fenntartható közlekedési megoldások piacán, hiszen teljes kínálatában teljesen elektromossá vált. A mérföldkőnek számító 1 800 000. jármű az új eDaily, az ikonikus Daily elektromos utóda, járóképes alváz verzióban, amelyet szintén Suzzarában szereltek össze. 

A 1 800 000. járművet a Tesco, az Egyesült Királyság vezető szupermarketje kapta. Ez része annak a házhoz szállító flottának, amelybe az áruházlánc 571 elektromos járművet telepített. A Tesco 2010 óta üzemeltet IVECO Daily járműveket házhoz szállító flottájában. Ezek a járművek kitűnően alkalmasak városi környezetben történő szállításokra, köszönhetően a kategóriaelső fordulókörnek, amely megkönnyíti a manőverezést.

A vállalat az IVECO-t választotta flottájának zöld közlekedésre való átállításához az eDaily bevezetésével, amely lehetővé teszi a zéró emissziós szállításokat ügyfeleinek innovatív moduláris akkumulátor-rendszerével. Elektromos motorja hatékonyan biztosítja az erős teljesítményt 140 kW és 400 Nm nyomatékkal. Gyors töltésre képes 80 kW-on, így 62 mérföld hatótávot lehet hozzáadni mindössze 30 perc alatt, míg a 22 kW-os fedélzeti töltő lehetővé teszi a Tescónak, hogy maximalizálja az AC töltőkből történő töltést a helyi áruházakban.

Forrás és fotó: Iveco, Eurotrade

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Építőgép gyártók hazai pályán mutatják be legújabb termékeiket és szolgáltatásaikat a forgalmazóknak, a sajtónak.

Gréderek: amit ezekről a monstrumokról tudni kell. Csorba Kázmér kalauzolja az olvasót.

A lakáspiac és az építőipar első féléves teljesítménye az MNB és az ÉVOSZ adatai alapján.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©