Új beléptető csarnokot kapott az amszterdami Van Gogh Múzeum

2015. szeptember 04.

Húsz millió euróért, vagyis 6,3 milliárd forintért építettek új beléptető csarnokot az amszterdami Vincent Van Gogh Múzeumhoz.

Az ellipszisformájú, nagy üvegfelületekkel rendelkező, világos épületet Kurokava Kiso, a 2007-ben elhunyt japán építész irodája tervezte, és szombattól vehetik használatba a világ legnagyobb Van Gogh-gyűjteményének látogatói. A beruházás eredményeként várhatóan megszűnnek a végeláthatatlan sorok az évente 1,6 millió látogatót fogadó közgyűjtemény előtt.

Az új beléptető csarnok

"Sürgősen szükségünk volt egy szebb és nagyobb áteresztőképességű bejáratra" - mondta Axel Rüger múzeumigazgató az új beléptető épület szeptember elején tartott bemutatásakor. Az igazgató elmondása szerint a jövőben a látogatók az eddiginél sokkal gyorsabban jutnak be a múzeumba, sorban állás csak akkor fordulhat elő, ha az épületben tartózkodók száma átlépi a tűzoltóság által engedélyezett felső határt. A belépőjegyet továbbra is a szabadtéri jegypénztáraknál kell megváltani. Az új, nagy előcsarnokban akár kongresszusokat is rendezhetnek majd.

Az amszterdami múzeumban látható a világ legnagyobb Van Gogh-gyűjteménye, 200 festményen kívül 400 rajz. A látogatók több mint 80 százaléka külföldi. 

Fotó: Larryspeck.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Lapszámok Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2017 ©