Új hangár épül Pápán

2013. július 02.

Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár társaságában Hende Csaba honvédelmi miniszter adta át hétfőn a pápai légi bázison a NATO nehéz légi szállító ezred új hangárjának építési területét. A repülőteret megnyitják a polgári légi szállítás előtt is.

Az atlanti szövetség főtitkára hétfőn érkezett egynapos látogatásra Magyarországra Hende Csaba meghívására. Anders Fogh Rasmussen a pápai ünnepségen felidézte: négy éve érkezett a légi bázisra az első szállító gép a NATO Stratégiai Légiszállító Képesség (SAC) programjának keretében, amelyben 10 NATO-tagállam és 2 partnerország vesz részt. A program 2009-es indulása óta a C17-es repülőgépek több mint 10 ezer órát repültek, mintegy 30 ezer tonna árut és mintegy 30 ezer utast szállítottak - mondta.

Hétfő délelőtt Hende Csaba honvédelmi miniszter és vendége elvégezte az első jelképes kapavágást a reptér új hangárkomplexumának építési területén, a hangár elkészültével a főtitkár szerint még költséghatékonyabbá válik a jövőben a stratégiai légi szállítás. A miniszter az ünnepségen bejelentette, hogy mostantól a polgári légi szállítás előtt is megnyitják a repteret, az egész régió gazdasági érdekeit szolgálva.

A beruházás összértéke 10 millió dollár, amit teljes egészében a NATO finanszíroz.

hangar 03 Az építési területet, ahol majd az új hangár épül a pápai légi bázison (MTI) Forrás: MTI, Veol.hu (A képek forrása: MTI, Fotó: Koszticsák Szilárd)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©