Nem elégedett az európai bevételeivel a Cramo

2014. október 30.

Alacsonyabb bevételt volt kénytelen elkönyvelni a finn építőgép kölcsönző cég év első 9 hónapjában, mint a tavalyi. Ez derült ki a cég október végén nyilvánosságra hozott jelentéséből. Az okokat a lassú európai gazdasági fellendülésben látják.

A jelentés szerint 2,3 százalékkal csökkent az előző évihez képest a bevétel, ami így is 471 milliós eurót tesz ki. A cég vezérigazgatója, Vesa Koivula szerint az eredmények az idei vártnál lassabb európai gazdasági fellendüléssel magyarázhatóak, mely hatással van az építőgépes berendezések bérletének keresletére is.

A Cramo-csoport bevételei egész Európában valamivel elmaradtak a tavalyitól, annak ellenére, hogy a csoport harmadik negyedéves adatai kedvezőek voltak. Érdekesség viszont, hogy Oroszországban 2,1 százalékkal tudták növelni a bevételeiket. 

Nem elégedettek (illusztráció)

Koivula a legfontosabb rövid távú céloknak azt nevezte, hogy Közép-Európban növeljék az új termékek értékesítését, emellett csökkentsék a bázisköltségeiket. A csoporttól ez utóbbi sem áll távol, tavaly májusban is hasonló problémákkal küzdött, akkor több mint hét százalékos csökkenést volt kénytelen elkönyvelni a vállalat, és szintén a költségek racionalizálását nevezték meg egyik megoldásként.

Cramo az idei évre szerény növekedést vár az eurózóna gazdaságaitól, amely majd 2015-16-ban kaphat jobban szárnyra, viszont a fellendülés mértékét tekintve óvatosabbak a korábbiaknál.

Forrás: Khl.com

Fotó: Thinkstockphotos.com

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©