Új gyárat avatott Oroszországban a Volvo

2013. május 23.

A svéd gépgyártó, a Volvo Építőgépgyártó divíziója, a Volvo Construction Equipment (Volvo CE) Moszkvától 150 kilométerrel délre található Kaluga városában avatta fel első oroszországi gyárát - áll a cég közleményében. A beruházás összértéke 350 millió svéd korona (52 millió dollár).

A több, mint 20 ezer négyzetméteres gyár kotrógépeket fog készíteni a vállalat számára, ami a hetedik ilyen gyártóüzem a világon. A Volvo szerint az orosz piac a német után a második legnagyobb Európában, nem csoda, hogy ide koncentrál a svéd gyártó. Pat Olney, a vállalat elnöke szerint "az orosz építőipari gépek piacán mutatkozó vonzó és növekvő lehetőségek kiválóak a Volvo CE számára, hogy az ügyfeleket magas minőségű termékekkel tudja kiszolgálni."

Az üzem a 20-50 tonnás súlycsoportban fog kotrógépeket gyártani, például a z EC250, EC300, EC380, EC480 gépeket vagy a D-sorozat gépeit.

Az orosz piac felértékelődésének a jele, hogy korábban a török Hidromek is jelezte, a hazai mellett Oroszországot tartja a legfontosabb piacának.

VOLVO 034

Avatóünnepség Kalugában

(A képek forrása a volvoce.com)

Kommentek

Kommenteléshez be kell lépni.   , Regisztráció

Kapcsolódó cikkek

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem

Brand Content Kft. 2018 ©