Kötvénykibocsátást tervez a Masterplast

A társaság a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában tervez kötvényeket kibocsátani év végéig,  a forgalmazó a Raiffeisen Bank lesz.

2021. augusztus 17.

Kötvénykibocsátást tervez a Masterplast Nyrt. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramja keretében - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján augusztus közepén.

A programban való részvétel feltétele, hogy a kibocsátandó kötvények legalább B+ minősítést szerezzenek egy, az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által nyilvántartásba vett hitelminősítőtől.

A Scope Ratings GmbH elvégezte a minősítést, amelynek során legfeljebb 9 milliárd forintos kötvénykibocsátással számolt; a korábban kibocsátott kötvények B+ minősítéséről a kibocsátandó kötvényeket felminősítette BB- kategóriába, ami megfelel az MNB kötvényprogram elvárásainak - közölte a Masterplast.

A Masterplast és a Demján Sándor Alapítvánnyal közösen nyílt tervpályázat díjátadója idén augusztusban. (A képen többek között Tibor Dávid, a Masterplast elnöke, Dr. Valastyán Pál, a Demján Sándor Alapítvány elnöke és Demján Sándorné és a díjazottak láthatóak)

A társaság a tervek szerint a kötvényeket 2021. végéig kívánja kibocsátani, amelyben szervezőként, forgalmazóként a Raiffeisen Bank fogja támogatni. A kötvényeket az MNB elvárásaival összhangban a kibocsátást követő 180 napon belül bevezetik a BÉT által működtetett kötvénypiacra.

A Masterplast egyébként a Budapesti Értéktőzsdén jó hónapot zárt júliusban. A kisebb kapitalizációjú papírok közül a Masterplast, a Delta Technologies és a Rába is erős hónapon van túl: a Masterplast árfolyama 12,7 százalékos növekedést ért el, forgalmát tekintve a negyedik helyen végzett a kibocsátók között, a Delta Technologies 9,8 százalékos árfolyam-növekedéssel, míg a Rába 12,2 százalékos növekedéssel zárta a hónapot.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a közép-kelet-európai régió legnagyobb magyar többségi tulajdonban lévő építőanyag gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 9 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2020-as árbevétele 122,7 millió euró volt.

A társaság június végén adta hírül, hogy a hét régiós ország (Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia, Szlovénia) legnagyobb tőzsdei forgalmú vállalatait tartalmazó, Varsói Értéktőzsde által számított részvénykosárba júliustól első alkalommal bekerültek többek közt a Masterplast papírjai is. 

Forrás: MTI, Masterplast

Fotó: Masterplast

Ajánló a Magyar Építő Fórum legújabb számából


Lapunk ezúttal is megkérdezte az építőgép forgalmazó és gépkölcsönző szektorban működő nagyvállalatok vezetőit, hogyan értékelik az elmúlt évet és mit várnak 2024-től. 

A világ legjelentősebb építőipari gépkiállításai közül messze az INTERMAT az, amelyik a leghosszabb múltra tekint vissza.Előzetes körkép és gyártói információk. 

2024. évi várakozások az építőiparban. ÉVOSZ: a rendelésállományt és a cégek véleményét figyelembe véve az építőipar 2024-ben a termelés csökkenésére készül.

Impresszum Előfizetés Médiaajánlat Adatvédelem Süti beállítások

Brand Content Kft. 2022 ©